Verouderde browser. Houd voor een betere ervaring je browser up to date.

2022 11 14 Van Rooy 02366

Kelderbouw

Ontdek de wereld van geavanceerde kelderbouw met Van Rooy. Wij begrijpen dat een kelder meer is dan een ondergrondse ruimte - het is het fundament waarop uw structuur rust. Bij Van Rooy combineren we precisie, innovatie, en een diepgewortelde toewijding aan veiligheid om kelders te bouwen die functionaliteit en duurzaamheid belichamen.

Voorbereidende werken

Een goed begin is het halve werk. Bij Van Rooy nemen we de voorbereidende werken voor de kelderbouw uiterst serieus. De bouwheer/opdrachtgever zet de bouwlijnen uit, al dan niet onder toezicht van een landmeter. Uitgraven van de kelder dient te gebeuren tot 80cm buiten bouwlijn onder aan de put en onder ± 45° naar boven toe. Nadat de put volledig uitgegraven en droog is wordt door onze firma de randbekisting van de vloerplaat geplaatst. Indien de kelder niet vrijstaand is, dienen er eerst beschoeiingswerken uitgevoerd te worden.

Voorbereidende werken2 1533036276

Vloerplaat

De vloerplaat is de ruggengraat van uw kelder. Eventuele extra voorzieningen zoals isolatie, afvoergoten, pompputten,…. kunnen voorzien worden. Op de grondfolie plaatsen wij vervolgens de wapening en bijlegwapening conform de aangeleverde ingenieursplannen.

Tijdens het storten van de vloerplaat worden de waterkeringsplaten in het verse beton aangebracht. Indien gewenst kan de vloerplaat glad gepolierd. Dit alles gebeurt volgens de geldende normen van het WTCB.

Vloerplaat10 1533036375

Wanden

Na uitharding van de vloerplaat starten we met plaatsing van de kelderwanden voorzien van de nodige netwapening en bijlegwapening conform de aangeleverde ingenieursplannen. Uitsparingen, ramen, doorvoeren,… worden vooraf besproken met klant/opdrachtgever.

Het storten van de betonwanden gebeurt steeds met betonpomp met de nodige vakmanschap. Het beton wordt altijd aangeleverd door benor-gekeurde centrales.

Wanden1 1533036450

Veiligheid en waterdichting

Veiligheid en waterdichting zijn onze topprioriteiten. Van Rooy implementeert meerdere lagen van bescherming, zoals waterkeerplaten en betonietstrips, om ervoor te zorgen dat uw kelder volledig beschermd is tegen water. We zijn toegewijd aan het handhaven van de strengste veiligheidsnormen, waardoor u gemoedsrust krijgt voor uw ondergrondse structuur.

Wanden4 1533036450

Een toekomstgerichte partner in kelderbouw

Als u op zoek bent naar een partner die niet alleen expertise biedt, maar ook voortdurend innoveert, dan is Van Rooy uw keuze. We blijven steeds op de hoogte van de laatste technieken en normen.